Iașul în top trei infectări cu Covid-19

Sharing is caring!

Iasul ocupa un loc fruntas  dupa numarul de cazuri noi de coronavirus.

Sectia de Terapie Intensiva de la Spitalul de Boli Infecţioase functioneaza la capacitate maxima, paturile fiind ocupate in proportie de 100%.

In saloanele de confirmati din toate spitalele COVID in weekend  erau mai puţin de 20 de paturi libere, din totalul de  330.

Ca numar de imbolnaviri se afla pe locul trei in clasamentul judetelor. Inaintea Iasului,  

Pe primul loc se claseaza judetul Prahova, cu 72 de noi pacienti COVID 19, si Arges, cu 71.

La toate spitatalele COVID din Iasi situatia este grea. Spre exemplu  La spitatalul de Boli Infectioase, ieri mai existau 6 paturi in saloanele de confirmati si niciun pat liber la Compartimentul de Terapie Intensiva.

La Spitalul de Recuperare, inambulatoriu COVID erauinternati15 pacienti si existau doar cinci paturi libere, iar la Spitalul de Pneumologie, dincele 52 de paturi pentru bolnavii COVID, 50 erau ocupate. Si la Spitalul CFR, aproapetoatecele 80 de paturi erau ocupate ieri.

Venit in vizitaprinspitatleleIesene, ministrulsanatatii, NeluTataru, a evaluatsituatiaacestora si aaajuns la concluzia ca sunt apropae pline. De asemnea, bolnavii care au simtomatologieusoara nu pot fi tratati la acestespitale, ci vor fi redirectionaticatrejudetele de unde provin.

NeluTataru- ministrul Sanatatii

In dinamică am putut vedea atat la nivel de boli infecțioase cât și la nivel de neurochirurgie sau spital de recuperare aproape pline paturile de terapie intensivă, dar în acest moment nu avem niciun pacient pe ventilator, inseamnă că este o patologie care poate fi realmente controlată pe moment. Să nu uităm că în medicină există bolnavi, nu boli și evoluția poate fi nefastă, uneori

De asemenea, acesta a anuntat si ca il luptacovid intra si spitalul Militar cu un numar de 40 de paturi.

Nelu Tataru- ministrul Sanatati

După cum ați văzut și din statistici ,capacitatea este aproape de maxim la nivelul Municipiului Iași. Suplimentăm cu un număr de paturi, care noi sperăm să ajungă aproape de 40 la Spitalul Militar. Ce am evalua noi astăzi Spitalul Militar a pus la dispozițiepentru început  16 paturi. Discutând cu medicii, atât la Recuperare cât și la Spitalul de Boli Infecțioase capacitatea de diagnostic, evaluarea fiecărui pacient în parte și acest curs al spitalizării pentru fiecare pacient în funcție de gravitatea patologiei.

Ministrul sanatatii a mai spus ca daca acum o luna in urma, medicii se „luptau” cu solicitarea pacienților de a se externași a asimtomaticilor de a nu ramane o ora in spital, in acest moment acestia se confrunta cu temporizarea plecării din spital de către pacienți chiar și asimptomatici. Aceasta fiind principala cauza a supra-popularii a spitalelor Covid.

shares