Iașul imobiliar zbârnaie, casele se vând ca pâinea caldă

foto_casa

Piata imobiliara din Iasi se afla intr-o continua ascensiune, atat in ceea ce priveste preturile practicate, cat si numarul de locuinte nou construite. Cat despre inchirieri, consilierii imobiliari sustin ca cei care cauta sa isi inchirieze locuinte in prima parte a sezonului de toamna trebuie sa scoata mai multi bani din buzunar din cauza cererii ridicate.

Expertii imobiliari sustin ca raportul pret-calitate este criteriul principal dupa care se ghideaza iesenii cand isi cumpara o casa sau un apartament.

Un apartament cu doua camere si care masoara aproximativ 50 mp, intr-un bloc nou de locuinte, ajunge de la 40.000 pana la 65.000 de euro, in functie de finisaje, de zona in care se afla sau de alte imbunatatiri. Apartamente se vand chiar si in blocurile cu bulina rosie, din clasa I de risc.

Cererea este ridicata iar preturile sunt pe masura in Iasul in care se construieste oriunde te-ai invarti. Iesenii sunt clienti educati, stiu ce vor dinainte de a se intalni cu agentul imobiliar si pun mare pret pe calitate, cam acesta ar fi, in opinia expertilor in imobiliare, profilul cumparatorului de la noi.

In Iasi, cele mai cautate zone se afla aproape de campusurile studentesti dar orice zona e potrivita atata timp cat se respecta un raport corect intre pret si calitate.

Anul acesta, tarifele practicate de proprietarii de imobile sunt cu aproximativ 10-15 la suta mai mari fata de perioada similara a anului trecut, iar acest lucru nu se intampla din cauza ofertei prea scazute sau a cererii prea mari, ci a unei tendinte automate pe care o inregistreaza piata imobiliara.