Iașul găzduiește Campionatul European de șah feminin

44d6f710-b5b8-11ea-9237-edd64da211431

De astăzi a debutat la Iași, Campionatul European de șah feminin, competiție la care participă 119 sportive din 29 federații. Concursul este de un înalt nivel fiind înscrise 50 mari maestre internaționale, printre ele regăsindu-se și sportivele din România, Irina Bulmaga, Elena Cosma, Sandu Mihaela sau Alessia Ciolacu. 

Prima competiție de mare anvergură din șahul mondial după pandemie este găzduită de Iași. Campionatul european feminin adună la start nume grele din „sportul minții”, de pe bătrânul continent.

Sorin Iacoban – președintele FR Șah:Mă bucur că la Iași putem găzdui în această perioadă, 9-20 august, această competiție de nivel european, prima din șahul mondial după pandemie, cu o participare foarte bună din punct de vedere cantitativ cât și calitativ, avem mari maestre internaționale, cu o participare numeroasă a României, 16 jucătoare”.

Primăria s-a implicat în organizarea acestei competiții de calibru pentru imaginea pe care o aduce capitalei Moldovei.

Mihai Chirica – primar Iași: „Imaginea Iașului va fi promovată prin acest campionat de aceea ne-am implicat în mod direct. Sperăm să avem un campionat reușit”.

La competiție sunt înscrise 16 sportive din România printre ele regăsindu-se și iesencele Miruna-Daria Lehaci, Ema Obadă, Aureliana Eugenia Pancu, Alexia Andries, Maria Pârvan și Sofia Crețu.