Iașul, gazda Forumului Internațional de Sustenabilitate

309582571_485508603604234_6302758561170333495_n

Iașul este zilele acestea gazda Forumului International de Sustenabilitate în zona de Sud Est a Europei. Autoritățile locale împreună cu reprezentanții ONG-urilor încearcă să găsească împreună soluții pentru a dezvolta această regiune.

Cooperarea internațională pentru atingerea obiectivelor globale de dezvoltare durabilă este o necesitate, spun autoritățile. Forumul de Sustenabilitate a reunit zeci de experți internaționali care au oferit idei de proiecte de cooperare și informații cu privire la programele-cadru pentru următorii 10 ani.

Cred în dezvoltarea sustenabilă a municipiului Iași și a întregii regiuni de Nord-Est într-o abordare mult mai realistă față de noul context geopolitic a multiplelor crize în care ne aflam în momentul de față inclusiv a celei legate de energie într-o abordare mai realistă între capacitățile tehnologice pe care Europa și lumea le oferă în ceea ce privește dezvoltarea sustenabilă și puterea de înțelegere a fiecărei comunități, a declarat Mihai Chirica, primar mun. Iași.

În contextul crizei, autoritățile vor să atragă finanțare pentru a implementa proiecte de energie verde.

Cred că sustenabilitatea înseamnă întâi educație și formare pe parcursul vieții. De asemenea, cred că sustenabilitatea înseamnă inovare și bună organizare, a spus Vasile Asandei, director ADR Nord-Est.

La eveniment au participat speakeri internaționali din domeniul economic.