Iasul este reprezentat in Gala Nationala a Excelentei in Asistenta Sociala

asistent social

Iașul va fi reprezentat, la Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială 2022, de un asistent social care lucrează de 25 de ani pentru copiii din categoriile vulnerabile. Silvia Vartolomei este șefa Centrului de Servicii Sociale în Regim de Urgență din subordinea Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, iar în perioada pandemică a coordonat activitatea Serviciului Telefonul Copilului 983.

Acest serviciu a instrumentat în anii de pandemie 2020-2021 un număr de total de 920 de sesizări telefonice. Din totalul acestora, pentru 188 de situații s-a impus deplasarea echipei mobile, iar pentru 87 dintre copii s-a propus instituirea unei măsuri de protecție specială în regim de urgență.

Silvia Vartolomei – sefa Centrului de Servicii Sociale in Regim de Urgenta:Coordonez 4 serviciile sociale din structura DGASPC Iasi, foarte importante spunem noi, unde sunt copiii victime ale abuzului, neglijarii si exploatarii, serviciul destinat copiilor victime ale traficului de persoane, 983 telefonul copilului si din 5 ianuarie 2022 programul national telefonul de urgenta 119 si un serviciu social de zi„.

De asemenea, în perioada pandemiei au fost asigurate servicii sociale care au funcționat în regim de permanență pentru securizarea copiilor aflați în situație de vulnerabilitate, în principal victime ale abuzului în familie, traficului de persoane sau expuși unor situații de risc iminent.

Roxana Necula – presedinte CNASR Iasi:Pe dumneai a recomandat-o calitatea muncii de 25 ani in asistenta sociala, faptul ca activiteaza in serviciul social pentru sistuatii de urgenta Propunerea a fost pentru perioada pandemiei. Suntem mandri ca doamna Vartolomei reprezinta judetul Iasi. Pentru noi toti asistentii sociali sunt importanti, finalisti si premianti„.

Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială 2022 are loc la Ateneul Român din București.