Iașul este pregătit pentru sezonul rece

deszapezire-605x

126 de echipamente de deszapezit vor fi disponibile in aceasta iarna pe strazile Iasului. 400 de oameni vor actiona pentru inlaturarea zapezii de pe carosabil si pentru deszapezirea spatiilor adiacente. Iasul este pregatit pentru iarna sustin reprezentantii Primariei.

Pentru aceasta iarna municipalitatea a achizitionat 10 vehicule noi pentru deszapezirea strazilor.

Mihai Chirica, primar Iasi

Echipamentele sunt din dotarea societatilor cu care avem contract pentru asigurarea serviciilor de deszapezire pe timp de iarna desigur, dar si echipamente pe care le-am contractat, din afara societatilor noastre. Sunt peste 400 de oameni care vor lucra, 124 de oameni care sunt de la compania noastra de strazi. Sunt aproape 200 de oameni de la salubris si alte companii cu care colaboram.

Fata de anii precedenti, nu ne lipseste experienta, nu ne lipses resursele, dar a intervenit si pandemia, deci trebuie sa fim mult mai atenti pentru a nu infecta personalul care va lucra in mod nemijlocit in perioada comandamentului.

Pentru materialul antiderapant vor fi utilizate aproximativ 4000 de tone de sare.

Mihai Chirica, primar Iasi

Stocurile de materiale antiderapante si degivrante sunt asigurate apropae 3000 de tone, mai precis 3980, dar si 30 de tone de clorura de sodiu despre care am vorbit. Stocurile de nisip sunt, dar nu le vom folosi decat in conditii extreme atunci cand ar trebui sa asiguram antiderapantul de aceasta data, avem echipe speciale pentru zonele de versant, Iasul fiind si un oras cu zone de versant si sunt asigurate si celelalte resurse financiare necesare sezonului rece.

Autoritatile iesene spun ca nu vor exista probleme in aceasta iarna si se va interveni la orice ora pentru ca orasul sa fie functional.