Iașul devine Capitala Vinului. 40 de crame din trei țări vor fi prezente la Festivalul „Hai cu pluta”

La finele lunii octombrie, Iașul va găzdui un eveniment inedit. Este vorba despre cea de-a doua ediție a Festivalului de Vin „Hai cu Pluta”, fondat de către somelierul Yvona Mardare.

La eveniment, care va avea loc pe 28 și 29 octombrie, la Centrul de evenimente Agora, sunt așteptați reprezentanții a 40 de crame din România, Republica Moldova și Italia, nume cunoscute în această industrie, dar și oenologi, specialiști în gastronomie și nu numai. Gustările delicioase vor completa fiecare picătură de vin, transformând-o într-o adevărată simfonie pentru simțuri.

Participanții vor avea posibilitatea să se bucure de o selecție vastă de vinuri, de la cele autohtone până la varietăți internaționale, fiecare cu povestea și caracteristicile sale unice. Workshop-uri, seminarii și discuții cu experții din domeniu completează programul festivalului, oferind o perspectivă aprofundată asupra lumii vinurilor.

„Festivalul își propune să celebreze tradiția și arta vinificației, aducând la un loc producători, cunoscători și iubitori ai vinului. Evenimentul nu este doar o ocazie de a degusta vinuri de calitate, ci și un prilej de a învăța despre istoria licorilor, varietățile de struguri și tehnicile de producție”, a spus Yvona Mardare.

Pe lângă vinuri și distilate, vizitatorii vor putea savura și produse culinare tradiționale, într-un cadru în care muzica ambientală va completa atmosfera, ce vor transforma festivalul într-o experiență multisenzorială.

Pentru cei care sunt noi în universul podgoriilor sau pentru experții în materie, acest festival este un prilej perfect de a celebra cultura, tradiția și pasiunea pentru vin. Biletele se găsesc pe eventbook.ro.

Vă așteptăm cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *