Iașul devine capitala mondială a sportului digital. Peste 700 de jucatori din 120 de tari sunt asteptati in perioada urmatoare in fata Palatului Culturii din Iasi

Incepand din aceasta saptamana, Iasul va gazdui cel mai mare eveniment de gaming din lume. Mii de oamenii sunt asteptati incepand de joi la Iasi, unde va avea loc cel mai mare campionat mondial de sport digital, organizat de Federatia Internationala de Esports. Aflat la cea de-a 15-a editie, Esports Summit Iași 2023 va clasa orasul intr-o pozitie de top la nivel mondial, aducand totodata beneficii uriase industriei digitale, de divertisment si educatie.

Peste 700 de jucatori din 120 de tari sunt asteptati in perioada urmatoare in fata Palatului Culturii din Iasi pentru a se intrece in cel mai mare campionat de jocuri video. Industria jocurilor video a inregistrat in ultimii ani cea mai rapida crestere din istorie, populariattea jocurilor digitale aducand miliarde de dolari. Astfel ca, tot mai multi tineri devin pasionati de acest sport si spera la o cariera in aceasta industrie.

Cristian Nistor – Manager Campionatul Mondial Esports:

La eveniment vor fi prezenti 700 de jucatori din 121 de tari, veniti dupa sesiuni de calificari nationale si regionale. Practic sunt cei mai buni jucatori ai planetei din cele 6 categorii de jocuri.

Vor fi echipe de fete si echipe de baieti care vor miza si speram ca Nationala Romaniei sa castige titul pentru ca cea mai buna jucatoare din lume se numeste Ana Dumbrava si este Iasi.

Anul acesta, Esport se va tine la Iasi, unde jucatorii vor demonstra in continuare ca sunt la fel de pasionati si implicati in acest sport. Eforturile depuse de acestia sunt imense, tinerii antrenandu-se 24 din 24 de ore, beneficiand de suport psihologic, o dieta alimentara echilibrata si un capitan de echipa care sa ii coordoneze eficient.

Cristian Nistor – Manager Campionatul Mondial Esports:

Un public de 8.000-10.000 de oameni pe zi pentru scenele de jocuri si in ultimele trei zile de festivitati de inchidere undeva la 20.000 de oameni in fata Palatului Culturii.

In timpul campionatului Esports, jucatorii se vor comporta ca niste adevarati sportivi. Acestia nu vor putea consuma bauturi alcoolice si vor fi testati antidoping.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *