Iasul depune spre finantare prin PNRR renovarea energetica a doua blocuri de pe strada Costache Negruzzi

strada costache negruzzi

Consiliul Local a aprobat depunerea spre finanțare prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a unui proiect ce vizează renovarea energetică a două clădiri din Municipiul Iași.

Imobilele care vor putea beneficia de lucrări de renovare energetică sunt Blocul 1 și Blocul 3, ambele situate pe strada Costache Negruzzi (fostă Horia). Valoarea investiției este estimată la circa 2,6 milioane lei, fără TVA.

În cadrul aceluiași proiect se are în vedere și amenajarea unei stații electrice de încărcare rapidă, cu două puncte de încărcare, în valoare de 246.135 lei.

Lucrările de creștere a eficienței energetice vor viza reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, reabilitarea/modernizarea instalațiilor de iluminat, sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald, echiparea clădirilor cu stații de încărcare pentru mașini electrice.

Tot în cadrul ședinței din 4 octombrie au fost aprobate modificarea și completarea HCL 109 / 31.03.2022 privind aprobarea depunerii spre finanțare prin PNRR a proiectului ce vizează renovarea energetică a trei imobile din Municipiul Iași, aflate la adresele bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 79A, strada Decebal nr. 1, strada Bularga nr. 14A și strada Canta nr. 60B.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului a devenit 13.085.521 lei, fără TVA.