Iașul, codaș la Parcuri industriale

foto_pietonal

Cu o săptămână înainte de şedinţa lunară a consilierilor judeţeni, liberalii au depus două proiecte de înfiinţare a noi parcuri industriale. Unul ar urma să fie amplasat în apropierea municipiului Iaşi, ideal în apropierea Aeroportului, iar celălalt, în zona Paşcani, important pol industrial al judeţului, care se află la confluenţa dintre viitorul drum expres Ploieşti – Suceava şi autostrada Iaşi – Târgu Mureş. Liberalii considera ca suntem codasi la acest capitol.

In replica, presedintele CJ Iasi, a subliniat astazi ca parcurile industriale sunt o prioritate iar intre timp va fi extins Parcul de la Letcani.

In opinia sefului Cj, marii investitorii cauta terenuri in apropierea Iasului, cu acces la drumurile nationale si lanturi energetice asigurate iar Consiliul Judetean a demarat discutiile cu primariile localitatilor din jurul Iasului.

Va reamintim ca Parcul industrial de la Leţcani dispune de o suprafaţă totală de 18,6 ha iar recent, plenul CJ a aprobat ca preţul de pornire la licitaţie pentru terenurile concesionate să fie de 1 euro/mp/an.