Iasul cere bani de la Guvern pentru cea mai scumpa Sala Polivalenta din tara

Consilierii locali au aprobat astazi documentatia tehnico-economica pentru construirea Salii Polivalente Iasi. Este cel mai scump proiect din tara dar primarul Mihai Chirica sustine ca este un complex regional pe care Iasul il merita. Daca va scapa si de problema termoficarii, edilul a mentionat ca orasul va demara pe cont propriu ridicarea unui nou stadion in Iasi.

In urma discutiile purtate in week end cu ministrul Dezvoltarii si a vizitei la Iasi a lui Nicoae Ciuca, proiectul Salii Polivalente mai bifeaza o etapa. Constructia va avea 10.000 locuri si va fi dedicata competitiilor si spectacolelor.

Bogdan Crucianu – Consilier Local PSD Iasi:

In comparatie cu alte obiective similare construite in tara cred ca este cea mai scumpa Sala Polivalenta pe care o propunem Guvernului sa o finanteze. Este important sa fim constienti de suma pe care o solicitam si ce nevoi mai avem la nivelul municipiului Iasi.

Proiectul va avea o formă inspirată de coroana Reginei Maria si se intinde pe o suprafata de 78.000 de metri patrati.

Mihai Chirica – Primar Iasi:

Nu este un obiect simplu, nici la indemana oricarui oras. Spre deosebire de restul tarii noi am incercat sa facem un obiectiv care sa fie identificabil cu istoria si personalitatea orasului, de aceea toata arhitectura s-a dus spre coroana Reginei Maria, una dintre cele mai puternice personalitati care defineste istoria tarii noastre si a orasului nostru indeosebi. Este un complex sportiv, cu mai multe sali de sport, acoperite toate si interioare si in subsol, terenuri pe o suprafata de aproape 8 hectare. Eu cred ca este un moment istoric si va trebui sa-l sustinem in continuare 25.47

Primarul crede ca Iasul poate sa inceapa si constructia unui stadion, daca rezolva problema termoficarii orasului.

Mihai Chirica – Primar Iasi:

Daca ne ajuta bunul Dumnezeu si scapam de aceasta presiune a termoficarii din bani publici si reusim sa o externalizam, nu am acum imaginea externalizarii dar sper sa se apropie si acest moment daca Transgaz asculta dorinta noastra, atunci incepem noi stadionul. Din toate analizele matematice, financiare, contabile, daca noi reusim sa iesim din povara termoficarii ne putem permite sa incepem constructia unui stadion fara sa mai stam 4-5 ani cu mana intinsa.

Proiectul stadionul este finalizat si se afla la nivelul autorizatiei de constructie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *