Iașul caută finanțare pentru un stadion de 26.000 locuri

stadion

O nouă arenă reprezintă o necesitate pentru municipiul Iași, susține primarul Mihai Chirica. Momentan, se caută finanțare pentru ridicarea unui stadion nou, cu o capacitate de 26.000 locuri. Dacă Guvernul nu va întinde Iașului o mână de ajutor, orașul ar putea contractă și un împrumut rambursabil.

În prezent, cel mai important stadion din Iași este Emil Alexandrescu, construit în anul 1960. Cu o capacitate de 12.500 locuri, arena a fost modernizată pe ici pe colo, dar nu mai corespunde timpurilor actuale.

„Se dorește a fi cea mai mare arenă sportivă din Moldova cu 26.000 locuri, cu un design mai aproape de specificul Iașului și cu posibilitatea tehnică de a-l implementa care nu poate fi mai mică de 48 luni de la data la care noi stăm de vorbă dacă am avea banii asigurați dintr-o sursă certă de finanțare”, a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Ministrul Dezvoltării susține că momentan Iașul va primi finanțare pentru o Sala Polivalentă.

„Mie îmi place sa luăm etapizat. Dacă răsturnăm foarte multe proiecte într-o găleată s-ar putea să nu ieșim din galeată cu nimic. Eu cred că trebuie să ne axăm pe ceea ce este prioritatea comunității. Eu am înțeles din discuțiile de astăzi cu toți factorii implicați că este unanimitate de opinie legată de necesitatea acestei Săli Polivalente. Eu vă propun și am propus colegilor de aici ca să ne axam pe această investiție”, a zis Cseke Attila, Ministrul Dezvoltarii Lucrărilor Publice și Administratiei.