Iașul, Capitala Tinerilor din România

foto_studenti

Sambata, la Summit-ul Tinerilor de la Baia Mare, Iasul a castigat titlul de Capitala Tineretului din România. #rISeUP!, conceptul câştigător care a adus titlul la Iaşi, este bazat pe un buget consolidat estimat la aproximativ 500.000 de euro. Împreună cu titulatura de Capitala Tineretului din România, Iaşiul a câştigat şi premiul de 50.000 de euro, oferit o banca de la noi, co-iniţiator al programului naţional Capitala Tineretului din România.

Iaşul va deţine titlul de Capitala Tineretului din România în perioada 2 mai 2019 – 1 mai 2020. Ce inseamna, de fapt, acest mandat, aflam de la unul dintre coordonatorii echipei.

Si pentru ca acest mandat vine la pachet cu responsabilitati majore, tinerii ieseni care au muncit in proiectul Capitala Tineretului din Romania, s-au gandit sa infiinteze o Fundatie Judeteana de Tineret care sa coaguleze toate organizatiile de tineret din judet.

Titulatura de Capitala a Tineretului atrage si fonduri importante pentru toate proiectele care se vor desfasura in comunitate.

Programul este coordonat de Guvernanţa Capitalei Tineretului din România – Consiliul Tineretului din România (CTR), Federaţia Tinerilor din Cluj (FTC), Grupul PONT şi o Banca de la noi– şi îşi propune să dezvolte modul în care autorităţile locale colaborează cu organizaţiile neguvernamentale de tineret şi cu mediul privat pentru a pune tinerii din România în centrul procesului de dezvoltare urbană.