Iasul are nevoie de paduri urbane

Nu de putine ori, Iasul a fost pe locul I la poluare in tara iar specialsiti au spus ca unul dintre factorii care ar reduce considerabil acest fenomen este verdeata. Si la acest capitol, din pacate, Iasul este deficitar chiar daca sunt multe spatii care ar putea fi reinverzite prin plantarea de copaci. La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc un manifest in intersectia Podu Ros in care s-a tras un semnal de alarma cu privire la importanta zonelor verzi pentru populatie si sanatate.

Iasul este din ce in ce mai sufocat de masini si poluare, si asta o simtim zi de zi. Cele mai dificile momente sunt diminetile cand resimtim cantitatile mari de noxe din aer. Fenomenul poluarii ar putea fi stopat, insa.

Bogdan Balanișcu, președinte Org.Mun.PSD Iasi

„Ne aflam in interesectia din Podu Ros unde este cea mai aglomerata intersectie din Iasi. Datele statistice arata ca anual, la nivel national mor peste 28.000 de romani din cauza bolilor asociate cu calitatea proasta a aerului. Desi pe data de 27 septembrie, de la nivelul Ministerului Mediului noi am lansat o linie de finantare prin care administratiile publice locale pot accesa bani astfel incat sa faca paduri urbane in spatiile verzi, Primaria mun.Iasi si primarul Mihai Chirica nu a accesat si nu a depus niciun proiect in acest sens”.

Iasul are nevoie de paduri urbane

Unul dintre cartierele care are nevoie de mai multa verdeata este Nicolina.

Bogdan Balanișcu, președinte Org.Mun.PSD Iasi

„Imaginați-vă ce ar insemna sa avem o padure urbana de-a lungul Bulevardului Nicolina pe toata lungimea lu, ce beneficii ar aduce acea mini padure urbana de-a lungul Nicolinei, beneficii legate de izolarea fonica,  a zgomotului din trafic, beneficiile legate de reducerea poluarii aerului cauzata de traficul din orasul Iasi”.

In prezent, de-a lungul Splai Bahlui sunt plantati arbori din mai multe specii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *