Iasul are nevoie de festivaluri mari

invitat_linia

Nevoia de evenimente mari la Iasi

Afterhills si Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi sunt doua evenimente deja devenite traditie ce au reusit sa aduca de fiecare data nume nationale si internationale in inima Moldovei.

Aceste festivaluri au strans tot mai multi participanti, cat si oameni de renume, ce au reusit sa bucure publicul iesean.

„Trebuie sa multumim toti cei care facem festivaluri la nivel national si au aparut foarte multe festivaluri in ultimii ani, pentru ca cineva a deschis drumurile la nivel international si apoi cineva a deschis drumurile la nivel national, ne dorim ca oamenii sa inteleaga la ce sa se raporteze si la ce sa se astepte.”, a declarat Ovidiu Biber, co-fondator Afterhills.

FILIT este un alt festival care in perioada urmatoare isi va anunta scriitorii romani pe care publicul ii va putea intalni la Casa FILIT, alaturi de invitatii straini din festival.

„Filit-ul cred ca de la prima editie era de 10 ori mai mare decat orice festival din Romania, de literatura, acum nici nu se mai dscuta. Sunt voci, nu am spus eu, avem declaratii care spun ca e top 10 din Europa pe literatura.”, a declarat Florin Lazarescu, coord. Programe FILIT.

Cele doua festivaluri, unul privat si unul finantat, strang anual mii de oameni care duc numele Iasului in toata lumea.