Iașul are cinci medii de zece la Bacalaureat. Un elev de la Colegiul National „Costache Negruzzi” a luat nota maxima dupa contestatii

Rezultatele finale de la Bacalaureat 2023 au fost publicate cu puțin timp în urmă de Ministerul Educației, pe portalul bacalaureat.edu.ro

Astfel, Iasul a mai adaugat o nota d ezece pe linie la Bacalaureatul de anul acesta. Este vorba despre un elev de la Colegiul National „Costache Negruzzi”.

Înainte de contestații, rata de promovare la examenul de bacalaureat 2023 a fost de 72,8%, potrivit rezultatelor anunțate de Ministerul Educației. Este cea mai mare rată de promovare pentru sesiunea iunie-iulie, înainte de contestații, după cea de anul trecut, când 73,3% dintre candidați promovaseră Bacalaureatul.

54 de candidați care au susținut examenul de Bacalaureat 2023, sesiunea iunie-iulie, au obținut media 10, conform Ministerului Educației.

Anul trecut, peste 49.000 de contestații au fost depuse de candidații de la BAC, potrivit Biroului de presă al Ministerului Educației.

Cele mai multe contestații au fost depuse la limba și literatura română, 22.169 de contestații. La proba obligatorie a profilului, 13.218 contestații. 13.281 au fost depuse la proba la alegere a profilului și specializării, iar la limba maternă 423 de contestații. La toate materiile s-au înregistrat mai puține contestații decât anul trecut, conform biroului de presă al Ministerului Educației, într-un răspuns pentru Edupedu.ro.

La prima sesiune de Bacalaureat 2021 au fost depuse 56.000 de contestații, după cum a anunțat la acea vreme ministrul Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *