Iasul, abia a 7-a preferinta a romanilor

Intr-un studiu al Bancii Mondiale realizat in mai multe municipii din tara, dedicate oraselor de nota 10, Iasul ocupa abia locul 7 in topul preferintelor. Brasovul este pe primul loc in topul preferintelor cu 20 la suta urmat de Cluj Napoca cu 19 la suta, Sibiu si Bucuresti cu 11 la suta, Oradea cu 9 la suta si Timisoara cu 8 la suta.

Iasul este de abia pe locul 7 cu 4 la suta fiind mai bine cotat decat Constanta cu 3 si Alba Iulia cu 3 la suta si Sighisoara cu 2 la suta.

Prin acest sondaj au fost stabilite mai multe criterii ce definesc un oraş „de nota 10”, respectiv „curaţenie, aer curat, linişse”, „obiective turistice, servicii HORECA de calitate”, „economie dezvoltata, locuri de muncă bine platite, comert dezvoltat”, „arhitectura atragatoare, un concept urbanistic armonios”, „cultura, evenimente, vitalitate”, „infrastructura rutiera si pietonala ingrijită”, „servicii publice de calitate, educaţionale, sanatate”, „oameni civilizati, spirit civic, amabilitate”, „spatii verzi, parcuri, flori, copaci” si „peisaje memorabile speciale”.