Iașul a sărbătorit astăzi Ziua Revoluției

revolutia_10_copy

Alături de Asociația „14 Decembrie 1989” Iași și Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989, s-au organizat astăzi o serie de manifestări prilejuite de împlinirea a 32 de ani de la inceputul Revoluției Române.

Programul a inclus o depunere de jerbe de flori la placa comemorativă din Piața Unirii, iar apoi, în Sala „Vasile Pogor” din Palatul Roznovanu, simpozionul „Revoluția Română, 14 decembrie 1989, Iași” și prezentarea volumului „Revolutia ascunsă. Premise și declanșare” de Ioana Diaconescu și Cassian Maria Spiridon.

Alături de revoluționari și istorici ieșeni, la evenimente au participat personalități precum Răzvan Theodorescu, Alexandru Mironov sau Petre Roman.

„Astăzi a fost și ziua Revoluției la Iași. După 32 de ani de zile, toată lumea, dar din păcate întâi străinii prin publicațiile pe care le-au făcut în cărți legate de transformarea fostului imperiu bolșevic, au afirmat și au spus cu tărie că Iașul a fost promotorul Revoluției. Ce s-a petrecut la Iași a fost înainte de Timișoara și mai înainte de București, prin urmare e și acesta un motiv de bucurie, pe care l-am prins de altfel și în acest program și pe care îl și finanțăm cu o serie de manifestări pe care le ducem inclusiv în școlile din municipiul nostru.”, a declarat primarul Iașului, Mihai Chirica.