Iașul a preluat 7 pacienti ATI din Neamț, dar unul a decedat

smurd-noapte-ambulanta-5

Punte intre orasele Moldovei dupa tragdia de la Piatra Neamt. Sapte pacienti au fost transportati de urgenta la Iasi. Starea lor de sanatate era grava dinaintea incendiului, iar doi dintre ei sunt intubati. Din nefericire, unul dintre pacienti a decedat la o zi dupa ce a fost transferat.

Personalul medical a fost chemat de acasa sambata noaptea iar la spitalul modular de la Letcani s-a mai deschis un salon pentru terapie intensiva, suplimentandu-se numarul de paturi. Apelul ca arde o sectie a Spitalului Judetean din Piatra Neamt a zguduit intreg sistemul medical, iar echipe formate din asistenti si medici s-au deplasat urgent in ajutorul victimelor.

prof.univ.dr. Diana Cimpoesu- coordonator UPU SMURD Iasi:

UPU SMURD si ISU Iasi s-au mobilizat si am pregatit mai inati doua masini de terapie intensiva care au plecat catre Piatra Neamt si apoi doua ATVM-uri si masini de victime multiple.

Sunt pacienti covid pozitivi din Terapie Intensiva, p-acienti critici, ventilati mecan, intubati sau ventilati noninvaziv.

Sase dintre pacienti au fost transferati la Sectia de Terapie Intensiva de la Spitalul Mobil din Letcani, iar unul la spitalul din Pascani. Din pacate, ultimul a decedat.

prof.univ.dr. Carmen Dorobat- mangerul Spitalului de Boli Infectioase Iasi

Întreaga lume medicală este zguduită de ce s-a întâmplat şi suntem alături de cei care suferă, suntem alături de colegul nostrum şi iată-ne aici ca să vă spune că totul este organizat aici la Lţcani, avem tot ceea ce ne trebuie pentru a îngriji pacienţii cu Sars Cov 2, am adus personal de acasă, am asigurat personal.

La Letcani a fost suplimentat numarul de paturi de terapie intensiva, ajungandu-se la 18 locuri. Nelu Tataru, dupa vizita la Piatra Neamt a ajuns in aceeasi  noapte la Iasi pentru a verifica daca locurile sunt pregatite.

Nelu Tataru- ministrul sanatatii

Pentru situatia de 30 de ani si pentru autoritatile locale si neimplicare cred ca suntem vinovati tot pentru tot ce se întâmplă în această ţară, nu numai în sistemul medical şi nu numai autorităţile locale, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală.

Bilantul victimelor a ajuns la 11, iar cei care si-au pierdut viata in cumplitul accident sunt pacienti Covid-19.