Iasul a facut instructie cu Dinamo

„Cainilor rosii” nu le prieste Copoul, un loc unde au avut mereu probleme in ultimii ani. Nici macar nu a inceput meciul iar Ionel Danciulescu si-a anuntat demisia in direct. In teren, gazdele au condus ostilitatile si au impins jocul spre careul lui Penedo, printr-un presing avansat si combinatii frumoase. Dupa o bara a lui Sin, gazdele au deschis scorul prin costaricanul Flores. Simtind slabiciunile oaspetilor, jucatorii lui Stoican au evoluat cu dezinvoltura si s-au intrecut in ocazii la poarta „cainilor rosii”. La pauza, Florin Bratu si-a lasat capitanul la vestiare iar Dinamo a intrat mai motivata. Cu toate acestea, tot iesenii au fost cu ocaziile, prin Flores si Platini. Din minutul 75, bucurestenii au fost mai prezenti in atac, pe fondul schimbarilor gazdelor care si-au pierdut din forta ofensiva prin inlocuirile lui Platini si Cristea. Dinamo a avut sansa ei dar Hanca din 5 metri a trimis mingea peste poarta. Iasul bifeaza a 3 victorie consecutiva si a urcat pe locul 5 in clasament cu 14 puncte. Dinamo ocupa o pozitie neonoranta pentru traditia acestui club dar perfect reala tinand cont de prestatiile avute.

Echipele de start:

CSM Politehnica Iaşi: D. Rusu – Zaharia, M. Mihăescu, Frăsinescu, Panţâru, Qaka, Cioinac, Platini (’66 N’Dongala), Flores (’83 Rus), Sin, A. Cristea (’71 Enoh).
Rezerve: Cobrea – Gallego, P. Petre, N’Dongala, Bekui, Enoh, L. Rus.
Antrenor: Flavius Stoican

FC Dinamo Bucureşti: Penedo – Corbu, Mezague, Katsikas, R. Grigore, Gomelt (’68 Moldoveanu), Sg. Popovici, Hanca, D. Nistor (’46 Cooper), Salomao, Subotic (’61 D. Popa).
Rezerve: Muţiu – Delorge, Sorescu, D. Ciobotariu, Cooper, D. Popa, Moldoveanu.
Antrenor: Florin Bratu

Reactii la final de meci:
Flavius Stoican la Telekom Sport: „Veneam după două meciuri reuşite, cu două victorii, relaxarea putea să apară pe umerii jucătorilor, dar spre meritul lor, au făcut azi o partidă deosebită. Am dominat Dinamo de la un capăt la altul şi cred că era nedrept fotbalul dacă ei reuşeau să înscrie la singura ocazie, în ultimele minute…În situaţiile din ultimele minute, te gândeşti să îţi aperi rezultatul, indiferent de condiţii. Până la urmă, joci contra unui adversar redutabil, cu jucători valoroşi şi până la urmă, important este că am reuşit să luăm cele trei puncte. Păcat că nu am fructificat una dintre cele multe ocazii pe care le-am avut pentru a închide jocul şi pentru a avea mai multă încredere. Nu a fost o relaxare, cu siguranţă, dar a fost o teamă să nu dăm cu piciorul la ceea ce am făcut pe parcursul celor 80 de minute”.

Florin Bratu la Telekom Sport: „Nu am avut de gând să-l las în afara primului 11 (n.r Dan Nistor), dar am decis să-l scot, pentru că l-am văzut că nu are niciun fel de realizare şi sunt extrem de supărat, pentru că acest băiat şi-a bătut joc de munca mea. Din reacţiile pe care le-a avut cu acea ofertă de la Steaua, practic a destabilizat tot lotul. El a venit la mine în birou şi mi-a cerut să plece. Şi-a dorit foarte mult să plece la Steaua. A spus că pentru el este o oportunitate imensă să câştige 15.000 pe lună şi 100.000 la semnătură. Din momentul acela, a fost foarte greu, pentru că zi de zi, el a fost supărat că nu a plecat, zi de zi vorbeşte numai de zeci de mii de euro, de case, de vile, de piscine, cu nişte jucători pe lângă el gen Moldoveanu, Ricardo Grigore, Sorescu, Popa, care câştigă câteva mii de euro. Le spală creierii acestor băieţi. La un moment dat se cred şi ei nedreptăţiţi. Regret că am ignorat mesajul lui Contra şi al lui Mutu când am venit la Dinamo, acela când mi-au spus să am grijă cu Nistor. Am crezut în el, dar învăţ din greşeli. Am avut discuţii cu el, din păcate nu a reuşit să treacă peste asta. De cinci-şase etape nu se regăseşte, pierde foarte multe mingi, din păcate nu are ambiţie să treacă peste. Şi-a bătut joc de munca mea”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *