Iasul a castigat in instanta un litigiu cu Miroslava fata de zona de ses a Bahluiului

Incepand cu anul 2016, municipiul Iasi si comuna Miroslava se judeca in privinta unei suprafete de 121 hectare din zona de ses a Bahluiului. În anul 1991, prin intermediul dupa o decizie a Comisiei judeţene de fond funciar, Miroslava a primit dreptul de proprietate pentru 500 hectare din zona de şes a Bahluiului.

121 hectare din aceasta suprafata se afla pe teritoriul administrativ al municipiului Iaşi. In 2016, Miroslava a solicitat Iasului dreptul de proprietate pentru acea suprafata insa s-a lovit de un refuz categoric. In urma cu 7 ani a inceput si procesul.

„S-a reusit inchiderea unui litigiu istoric cu Primaria Miroslava, fara sa ascund faptul ca mai avem litigii si cu Primaria Tomesti, pe aceeasi cale. Nu vreau sa ma cert cu domnul primar de la Miroslava, cu domnul primari de la Tomesti, cu primarul de la Ciurea sau alti primari pentru ca nu acesta este scopul. In 1991 s-a facut o nedreptate Iasului si la masa verde, nu-mi amintesc cine era prefect sau presedinte de CJ atunci, au inceput sa fractureze parti din Municipiul Iasi sute de hectare, in afara legii, dandu-le celorlalte autoritati fara punerea in posesie sau in intrarea in administrare a acelor UAT-uri fara temei legal”, a spus Mihai Chirica.

Primaria Iasi a cerut desfiintarea completa a ordinului de prefect si Comisiei Judetene. Initial, Judecatoria Iasi a dat dreptate Miroslavei insa la apel, Iasul a castigat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *