Iașul a avut din nou peste 300 cazuri COVID-19

acastro_200428_1777_coronavirus_0001.0

Judetul Iasi ramane pe locul 2 din tara ca numar de persoane infectate cu Covid, dupa municipiul Bucuresti. Astazi au fost depistate 332 cazuri noi Covid, iar rata de infectare la nivelul judetului este de 2,51 la mia de locuitori. In spitale sunt destule locuri disponibile in sectorul pacientilor cu forme medii dar terapiile intensive raman aglomerate.

Rata de infectare la nivelul municipiului Iasi se apropie de 4 la mia de locuitori in timp ce in comunele din jur, Ciurea, Miroslava, Popricani si Valea Lupului este aproape 5 la mia de locuitori. In continuare, apar focare noi in judet. Astazi, DSP a anuntat izbucnirea unui focar la o societate comerciala unde 8 salariati au fost depistati pozitiv. De asemenea, in sectia de hematologie a Institutului Regional de Oncologie, 6 pacienti au Covid. In continuare, terapiile intensive de la spitalele din oras sunt aglomerate.

Carmen Dorobat – manager Spitalul de Boli Infectioase Iasi:

Pentru pacientii confirmati care nu necesita oxigen exista un numar suficient de mare de locuri disponibile, cam 50 locuri libere. In ceea ce priveste locurile de terapie intensiva, azi in Iasi sunt 3 locuri libere la Spitalul de Neurochirurgie si 6 locuri la sectia exterioara de la Letcani. Acolo, pana in momentul de fata avem 50 locuri pentru zona de confirmati, aici sunt 8 locuri libere iar in terapie intensive exista dat in folosinta un salon de 6 paturi care in momentul de fata este cu pacienti si dam drumul in cursul zilei la inca un salon de 6 paturi. Din punct de vedere medical noi am organizat tot ceea ce era necesar pentru personalul medical si garda doctorilor de 24 ore din 24.

Directia de Sanatate Publica a actualizat numarul de cazuri din focare déjà confirmate. Astfel, in sectia de radioterapie de la IRO au fost confirmati pozitiv cu COVID-19 încă 3 pacienti si 5 cadre medicale. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 9 pacienti. In Centrul de ingrijire si asistenta pentru persoane adulte cu dizabilitati Galata au fost confirmati pozitiv cu COVID-19 încă 3 salariati si 16 cadre medicale. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate pozitiv 10 persoane, 2 salariati si 8 beneficiari. In Centrul de Servicii Sociale ”SF. Andrei” IAȘI – a fost confirmat cu noul coronavirus inca un salariat. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 12 salariati. De asemenea, la Centrul de Servicii Sociale Gulliver Iasi  au fost confirmati pozitiv cu COVID-19 încă 2 salariati. Iniţial au fost confirmate pozitiv 33 persoane, 12 salariati si 21 de beneficiari.