Iașul a ales!

Sharing is caring!

Peste 293.000 ieseni au trecut ieri la urne pentru a-si alege candidatii pentru functiile locale si judetene. Cu o prezenta de 37,28 la suta, judetul Iasi s-a aflat sub media nationala la aceste alegeri. 180.000 persoane au votat in mediul rural si doar 113.000 in orase si municipii. Mihai Chirica a castigat un nou mandat de primar al Iasului cu 42 la suta dintre voturi cu peste 10.000 voturi mai mult decat Cosette Chichirau, candidata de la USR PLUS. Tot liberalii s-au impus si la Consiliul Judetean unde Costel Alexe a obtinut 38 la suta dintre voturi in timp ce actualul presedinte Maricel Popa a avut 29 la suta.

Liberalii s-au proclamat castigatori ai alegerilor din judetul Iasi chiar la inchiderea urnelor. Pe fondul unei prezente scazute la vot in municipiul Iasi, Mihai Chirica a castigat la 12 procente distant fata de principalul contracandidat, Cosette Chichirau de la USR PLUS. Candidatul PSD, Camelia Gavrila a obtinut 13 la suta din voturi in timp ce Dorina Isopescu de la PMP a luat 2,5 la suta din voturi. La Consiliul Local,  PNL va avea 11 consilieri, USR 9, PSD 5 şi PMP 2.

Mihai Chirica – primar Iasi:

Vreau sa va multumesc tuturor celor care ati venit la vot, ca ati votat in primul rand si ca ne-ati votat in special, ati ales spunem noi ceea ce trebuie in acest moment pentru municipiul Iasi, judetul Iasi si pentru Romania si trebuie sa va bazati ca ceea ce am promis, ceea ce am aratat ca putem sa facem se va transorma in fapte.

Bucurie mare si la USR dupa rezultatele obtinute in municipiul Iasi.

Cosette Chichirau – candidat USR PLUS Primaria Iasi:

La Iasi am castigat deja razboiul valorilor. Alianta USR PLUS reprezinta cu adevarat iesenii. Alianta USR PLUS lupta cu coruptia din PNL si PSD. Alianta USR PLUS va livra promisiunile pe care le-am facut, respect fata de cetateni, dezvoltare industriala a Iasului, reducerea, eliminarea coruptiei. Ne va lua doua mandate sa ii curatam pe acestia, dar in primul facem curatenie destul de mare.

In acelasi timp, destula retinere in declaratii la sediul PSD.

Camelia Gavrila – candidat PSD Primaria Iasi:

Si pe municipiu se cantata o prezenta la fel de scazuta, am sperat ca in partea a doua a zilei vom vedea o revigorare, dar suntem in jur de 25-30% prezenta, numeric constant pana la acest moment am constatat ca sunt in jur de 87 de mii, probabil pana in 90 de mii de persoane, mai putin decat in 2016. De obicei campaniile locale trezesc interes, de data aceasta pandemia a schimbat o paradigma de raportare la demersul electoral. 

In lupta pentru Consiliul Judetean, Costel Alexe a castigat cu un avans de 9 procente fata de Maricel Popa, in timp ce Marius Bodea, de la USR PLUS a ocupat locul 3 cu 15 la suta dintre voturi.

Costel Alexe – candidat PNL la CJ:

Ma bucur foarte mult ca iesenii au ales o echipa in care au incredere ca impreuna cu ei, in urmatorii 4 ani putem sa aducem investitii majore pentru dezvoltarea judetului nostru. Ma bucur foarte mult ca iesenii au validat programul nostrum de guvernare locala si judeteana realizat in urma a zeci de dezbateri, vizite ale premierului Ludovic Orban la Iasi si au ca doar astfel putem sa construim pentru judetul nostru.

Maricel Popa – candidat PSD la CJ:

A fost o campanie grea, o campanile atipica pe perioada de pandemie, nu a fost loc unde sa fie o campanile cu dezbateri de proiecte de idei. Asteptam numaratoarea, la Iasi nu s-a facut nici un exit poll, la ora actuala e o diferenta intre rural si urban, asteptam sa se numere voturile. Vreau sa multumesc tuturor simpatizantilor, tuturor iesenilor care au iesit la vot si speram ca faptele au contat mai mult.

shares