Iașisting deține cea mai mare flotă de mașini electrice din țară

iasisting

Grupul de firme Iaşisting a lansat o campanie „Verde pentru Iaşi”, prin care marcheaza inlocuirea parcului auto al grupului, cu autoturisme electrice. Compania ieșeană a achiziționat 25 de mașini electrice Renault Zoe, fiind cea mai mare investiție de acest gen făcută de o firmă cu capital integral românesc. Investiția este inclusă într-un amplu proiect de mediu, intitulat „Verde pentru Iași”, care va continua în 2022 cu achiziția unor mașini electrice pentru transport, cu deschiderea unui parc de aventură și a unei tabere pentru copii.

Viorel Blăjuț – președinte Grup Firme Iașisting: „Iașul, după cum știți este unul dintre cele mai poluate orașe din Europa și, implicit din România. Atunci, am luat decizia de a prin noi înșine schimbarea. Este nevoie ca toți oamenii din Iași să facem acest lucru, pași mai mici, mai mari, de la oameni de afaceri, de la persoane fizice, de la autorități să găsim soluții ca Iașul să se transforme înapoi într-un oraș cu adevarat european, un adevărat oraș curat, nu numai din punct de vedere al gazonului, ci și a aerului pe care îl respirăm, pentru că vrem, nu vrem aici trăim cu toții.”

Renault Zoe este un vehicul complet electric, care poate circula peste 300 km cu o singură încărcare a bateriei. Ca bonus, Grupul de Firme Iaşisting a primit de la Renault România câte o staţie de încărcare pentru fiecare maşină.

Helmuth Tiederle – director general vânzări Renault: „Noi la Renault, suntem preocupți de tot ce înseamnă mobilitate și suntem conștienți că mobilitatea viitorului este una electrică, conectată și autonomă. Mai mult, tot ce înseamnă costuri de întreținere, tot ceea ce înseamnă costuri de utilizare, acestea sunt clar, mult mai mici decât în comparație cu un motor sau mașinile cu motoare termice.”

Investiția de aproape 1 milion de euro va fi completată cu achiziția altor mașini hibrid. Autonomia maşinii este suficientă pentru a asigura deplasarea în teren a angajaţilor Iaşisting timp de o săptămână, urmând ca maşinile să stea la încărcat în weekend.