Iași | Zapada a pus stăpânire pe oraș, s-a circulat greu azi

foto_zapada

Autorităţile ieşene au intervenit astazi cu câteva zeci de utilaje pentru deszapazire. Direcţiile şi societăţile comerciale subordonate municipalităţii au mobilizat numărul maxim necesar de utilaje şi echipe pentru a combate efectele negative ale iernii, asa sustin reprezentantii Primariei Iasi.

In cursul noptii trecute, Citadin SA a lucrat pe toate traseele cu şase autobasculante, opt sărăriţe, un buldoexcavator, două încărcătoare frontale, cinci tractoare şi 25 de angajaţi, care au utilizat 224 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor de coroziune şi 2 tone de clorură de calciu.

“În prezent, în stocurile Citadin SA mai sunt 1.024 tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor de coroziune, 50 de tone de clorură de calciu, 102 tone de material antiderapant preparat şi 800 de tone de nisip. Salubris SA acţionează pe trotuare, alei pietonale şi refugii cu 10 motocultoare cu lamă, şapte multicare cu lamă şi sărăriţă, două încărcătoare frontale şi două autobasculante, precum şi cu 110 muncitori.“ a declarat Sebastian Buraga.

Pentru deszăpezire, în acest sezon, se intervine cu 152 de utilaje şi autovehicule, cu 11 mai multe ca în sezonul trecut, 85 dintre acestea fiind ale societăţilor comerciale ale municipalităţii, iar restul – închiriate de Citadin SA. Dintre autovehiculele municipalităţii, 9 sunt noi.

Reprezentanţii municipalităţii fac apel la ieşeni ca, în cazul în care observă persoane fără adăpost în spaţii deschise în această perioadă cu temperaturi negative, să apeleze numărul unic de urgenţe 112 sau Dispeceratul Poliţiei Locale. Oamenii străzii vor fi conduşi la spital sau la Direcţia de Asistenţă Socială pentru a primi ajutorul necesar.