Iasi | Utilaje noi pentru colectarea selectiva

autospeciale_noi

Un lot nou de utilaje folosite in colectarea deseurilor a fost achizitionat de primaria municipiului Iasi. 10 gunoiere moderne vor fi rulate de catre Salubris SA. Acestea sunt utile in programul primariei Iasi pentru combaterea poluarii.

„In spate avem un numar de 10 autospeciale care au fost ultimele achizitii ale companiei noastre de salubritate dintre care 8 autospeciale pentru colectarea deseurilor menjere, 6 dintre ele pentru colectarea deseurilor menajere din punctele gospodaresti si 2 specializate doar pentru deseurile folosibile. Face parte si aceasta achizitie dintr-un program mai larg de modernizare a parcului auto pentru societatea noastra care in felul aceste este cea mai moderna din tara in momentul de fata,”, a declarat Mihai CHIRICA, primarul Iasului.

Autospecialele sunt doate si cu sistem de cantarire si sunt folosite in colectarea selectiva a deseurilor.

„Sunt foarte multe utilaje care au fost licitate si  urmeaza sa ajunga in imediata perioada, iar pentru sfarsitul anului, vrem ca tot bugetul Saluris sa fie executat. Asta inseamna ca fiecare cetatean din municipiul Iasi, indifferent ca locuieste la casa sau la bloc, va avea posibilitatea asa cum spune legea, sa colecteze separat. Sa puna plasticul acolo unde este locul, sa puna cartonul acolo unde este locul, iar gunoiul menajer care va vedea ca se va imputina, s ail puna in tomberonul specializat.”, a sustinut Catalin Neculau, director general Salubris Iasi.

In acest an, Salubris are programata suma de 17 milioane de lei pentru investitii.