Iaşi | Un student a cazut de la etajul patru

student

Un student din Iaşi se află internat în stare gravă la Terapie Intensivă în Clinica de Ortopedie Spitalului Sfântul Spiridon, după ce a căzut de la etajul patru al caminului T10 din Campusul Tudor Vladimirescu.

Bogdan Cardei, in varsta de 19 ani, student in anul I la Facultatea de Mecanica  era din localitatea botoşăneană Copalău. Incidentul a avut loc noaptea trecută, în campusul studenţesc Tudor Vladimirescu din Iaşi. Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoieşu a spus că pacientul va fi supus mai multor intervenții chirurgicale și va beneficia de suport psihologic.

Diana Cimpoesu, coordonator UPU-SMURD Iaşi: „Studentul este constient, stabil, dar are multiple fracturi la nivelul bazinului, traumatism complex de bazin si o contuzie pulmonara. Este internat in ATI ortopedie. Va fi operat si va ramane mult timp in spital, se va solicita si suport psihologic”.

Potrivit medicilor, incidentul a avut loc azi-noapte, în campusul studenţesc Tudor Vladimirescu din Iaşi. Băiatul, student în primul an, s-ar fi aruncat dupa ce a consumat marijuana. Politistii au deschis o ancheta in acest caz.

Ioana Bustiuc, purt.cuv. IPJ Iasi: „Aseara, in jurul orei 23.00, am fost sesizati prin apel unic de urgenta 112 cu privire la faptul ca un tanar de 19 ani ar fi cazut de la etajul 4 al unui camin studentesc din municipiul Iasi. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa si se continua cercetarile pentru stabilirea intregii situatii de fapt”.

Coordonatorul Directiei Servicii Studentesti din Campus sustine ca Bogdan nu s-ar fi aruncat, a fost un accident nefericit.

Budeanu Bogdan , coordonatorul Directiei Servicii Studentesti: „Din primele informatii pe care le avem de la studentii din camin se pare ca a alunecat, Bogdan Cardei, studentul de anul 1 de la Facultatea de Mecanica si nu s-ar fi aruncat cum ar fi iesit astazi mai multe informatii. Bogdan ar fi vrut sa mearga la o petrecere, nu cred ca s-ar fi aruncat de la etajul 4”.