Iasi | Un hot „catarator” a fost arestat preventiv

hoti

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui tânăr bănuit de furt calificat. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

 Polițiștii ieșeni, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au efectuat la data de 1 august, o percheziție domiciliară la locuința unui tânăr, de 19 ani, din municipiul Iași, bănuit de comiterea infracțiunii de  furt calificat.

 Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit că, în noaptea de 16 spre 17 iunie a.c., profitând de faptul că fereastra de la una din încaperile locuinței unui bărbat de 53 de ani, din municipiul Iași era deschisă, ar fi escaladat și ar fi pătruns în locuință, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, cauzând un prejudiciu de 600 de lei.

De asemenea, în noaptea de 1 spre 2 iulie a.c., profitând de faptul că fereastra de la una din încaperile locuinței unui bărbat de 33 de ani, din municipiul Iași era deschisă, tânărul ar fi escaladat și ar fi pătruns în locuință, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, cauzând un prejudiciu de 5.800 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe bunuri, susceptibile a proveni din infracțiuni, prejudiciul fiind recuperat parțial.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 1 august, tânărul de 19 ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

La data de 2 august, acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, fiind reintrodus în Arestul I.P.J. Iași.