Iaşi | Telefonul Amintirilor la Bojdeuca lui Ion Creangă

muzeul memoriei

Muzeul Național al Literaturii Române Iași găzduiește la Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca) Telefonul Amintirilor, o instalație care conectează trecutul și viitorul printr-o selecție de memorii, scrisori și amintiri. Telefonul Amintirilor este o instalație interactivă prin care vizitatorii pot asculta amintiri de la început de secol: selecție de pasaje reprezentative despre viața cotidiană din Primul Război Mondial despre Bucureștiul ocupat, Iași – capitală supraaglomerată și Dobrogea în Marele Război.

Cei care utilizează Telefonul Amintirilor pot înregistra propriile amintiri, urmând să-și primească mesajul peste un an.

„Muzeul Memoriei este un demers educațional și cultural care promovează patrimoniul național analizând momente istorice marcante din evoluția României și utilizând tehnologia ca limbaj comun cu publicul tânăr. Un loc al amintirilor în care trecutul se unește cu prezentul pentru a căuta în istoria fiecăruia perspective noi, uitate sau ignorate.”
se arata in comunicatul Muzeul Literaturii
Receptorul Telefonul Amintirilor de la Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca) poate fi ridicat de marți până duminică, în intervalul orar 10-17:00.