Iași | Șoseaua de centură, alt subiect de dispută

foto_Maricel_Popa

Astazi, Ovidiu Laicu, directorul Regionalei de Drumuri Naționale Iasi, a reclamat intr-o conferinta de presa faptul ca primaria Iasi ca nu sprijina continuarea proiectului șoselei de centură. Laicu sustine că administrația locală a aprobat mai multe proiecte imobiliare pe bd. Poitiers, dar a mentinut aceeași infrastructură rutieră.

Directorul de la Drumuri a declarat astazi ca in urma cu 9 ani, primarul Mihai Chirica si-a luat angajamentul sa duca la bun sfarsit centura ocolitoare a Iasului. În privința segmentului de pe strada Trei Fântâni, acesta ar putea intra efectiv în modernizare în vara anului viitor.
Ovidiu Laicu a adăugat că bd. Poitiers nu va mai putea fi extins la 6 benzi, din cauza proprietăților extinse sau construite prea aproape de carosabil.

Președintele Maricel Popa, prezent la conferința de presă a conchis ca vor fi bani pentru soseaua de centura. Primăria ar urma să mute utilitățile de pe „Drumul Hoților” și de pe bd. Poitiers, așa cum s-a angajat de mai mulți ani să facă.

Soseaua de centura a Iasului ar urma sa fie cel mai mare proiect de infrastructura din Iasi iar primele estimari arata ca va costa peste 20 de milioane de euro.