Iasi | Soferii isi risca viata pe calea ferata

foto_sofer

Şoferii ieseni isi risca viata la trecerile de cale ferată nesemaforizate sau fără barieră. In aceasta saptamana, poliţiştii ieşeni de la rutieră au organizat o razie la câteva treceri de cale ferata.

In numai câteva ore, oamenii legii au sancţionat nu mai puţin de 23 de şoferi care nu au respectat legislaţia privitoare la trecerea peste liniile ferate.

„La data de 28 august, poliţiştii au acţionat pe raza judeţului Iaşi pentru verificarea respectării legislaţiei rutiere în zona trecerilor la nivel cu calea ferată şi pentru prevenirea accidentelor rutiere. În urma neregulilor au fost aplicate 238 sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute 17 permise de conducere, dintre care 11 pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea, iar alte şase pentru alte abateri.” a declarat ag.Ioana Bilea, purt.cuv. IPJ Iasi.

Unul dintre şoferii amendaţi a fost un tânăr în vârstă de 27 de ani, din judeţul Bacău. Acesta se afla la volanul unei autoutilitare, iar pe DJ 282D -şoseaua din Podu Ioloaiei spre Mădârjac- la o trecere de cale ferată fără bariere, acesta nu a respectat semnificaţia indicatorului Oprire.