Iaşi | Serviciul de Ambulanţă Judeţean s-a înnoit

foto_ambulanta

Serviciul de Ambulanta Judetean – SAJ Iasi s-a innoit in weekend. La serviciul medical de urgenta iesean au ajuns mai multe autospeciale noi achizitionate prin Ministerul Sanatatii, care sunt menite sa imbunatateasca parcul auto existent in momentul de fata. Este vorba despre 18 mașini destinate intervențiilor rapide și transportului medical asistat. 15 dintre acestea au intrat în parcul auto al SAJ, iar trei la SMURD. Toate autospecialele sunt noi.

Primele 15 ambulante, de tip B2, au ajuns la Iasi la finalul saptamanii trecute. Ambulantele de tip B sunt destinate interventiilor de urgenta si transportului medical asistat al pacientilor. Astfel, in functie de gravitatea cazului, ea poate fi utilizata in acordarea primului ajutor calificat sau in acordarea asistentei medicale de urgenta. In dotarea acestei ambulante exista defibrilator semiautomat sau manual, precum si medicamentele necesare resuscitarii si acordarii asistentei medicale de urgenta.

In prima decada a anului viitor vor mai sosi la Iasi inca doua ambulante de tip A, sapte ambulante 4×4 si trei ambulante de tip C. In momentul de fata, la Serviciul de Ambulanta Judetean sunt 56 de ambulante. Dintre acestea, 56, 87% au norma depasita si doua dintre ele au chiar peste un milion de kilometri parcursi.

La inceputul saptamanii viitoare, luni, la Iasi va mai fi adusa o ambulanta 4×4, din Cluj.