Iași | S-a lansat „Educație la Centenar”

Rasvan_Popescu

Astazi, la sediul Bibliotecii Academiei Romane, Filiala Iasi, s-a lansat volumul „Educatie la Centenar”, carte care reuneşte perspectivele a 61 de cadre didactice din mediul academic si specialişti din diverse domenii asupra transformărilor prin care a trecut sistemul de învăţămînt românesc sub influenţa evenimentelor istorice naţionale şi europene din ultima sută de ani.

Evenimentul de astazi a deschis turneul de promovare dedicat volumului care pana pe 14 decembrie va mai ajunge in orase ca Oradea , Bucuresti sau Constanta. Unul dintre autorii care semneaza un articol la capitolul „Personalitati” este scriitorul Rasvan Popescu care mizeaza pe educatia prin inspiratie.

Coordonatorii volumului -Laurenţiu Şoitu, Steliana Toma, Ioan Neacșu și Liliana Romaniuc – au adunat in carte personalităţi precum Andrei Şaguna, Spiru Haret, Dimitrie Gusti, Cristofor Simionescu, Ion Jalea, George Văideanu, Onisifor Ghibu şi Ştefan Bârsănescu, romani care şi‑au pus amprenta asupra educaţiei în perioada premergătoare Marii Uniri şi ulterior. Trecutul, prezentul si viitorul educatiei, toate la un loc sunt sintetizate in cartea lansata astazi la Iasi: „Educația la Centenar. Idei. Instituții. Personalități”.