Iași | Protocol pentru siguranța rutieră

Sharing is caring!

Primaria Iasi a semnat un acord de colaborare cu Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii Tehnice Gh.Asachi din Iaşi care vizează efectuarea de analize de trafic prin Centrul de Cercetare pentru Siguranţă Rutieră. Edilul a declarat că protocolul prevede o colaborare pentru o perioadă de cel puţin 12 luni, în care vor fi implicaţi specialiştii în trafic de la TUIASI.

Primarul a declarat că pentru derularea acordului cu TUIASI a alocat 300.000 de lei. Chirica a anunţat că acest acord va fi supus dezbaterii în şedinţa de maine a Consiliului Local Municipal Iaşi.

Vorbim de tinerii care se pregătesc în cadrul Facultăţii de Mecanică, unde există şi această specializare de Siguranţă Rutieră, destul de rar întâlnită la nivelul României, dar de care este nevoie având în vedere că a crescut foarte mult parcul auto în toate oraşele ţării. Prin această colaborare se vor face studii pe baza cărora municipalitatea să poată lua decizii aplicate pentru crearea de sensuri unice, a benzilor de rulare dedicate transportului public, transformarea unor spaţii circulabile în spaţii pietonale şi optimizarea traseelor pentru vehiculele de mare tonaj”, a spus primarul Mihai Chirica.

shares