Iași | Pelerinajul continuă fără incidente majore

foto_parascheva

Peste 42 de mii de pelerini s-au închinat, timp de două zile, la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, la baldachinul special amenajat în Curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi. La rând, se așteaptă aproximativ două ore. In primele doua zile de pelerinaj, aproximativ 100 de oameni au solicitat intervenția ambulanței, 7 dintre acestea fiind transportate la spital.

Chiar si cei mai tineri credinciosi, veniti din diferite colturi ale tarii sau din strainatate, sustin ca venerarea Sfintei Cuvioase Parascheva le aduce liniste sufleteasca si sanatate.

Credinciosii spun ca uita de orice durere pe toata perioada pelerinajului dar si mult timp dupa aceea. Cei mai batrani cred ca Sfanta le da putere si sanatate pentru a putea participa la marea sarbatoare.

Minunile săvârșite de Sfânta Cuvioasă Parascheva au făcut ca, an de an, numărul credincioșilor care ajung la Iași să fie tot mai mare. Se spune ca Sfanta Parascheva este facatoare de minuni. Pelerinii caută tămăduire și mângăiere, iar răspunsul Cuvioasei Parascheva nu se lasă prea mult așteptat.

Se spune că, în anul 1945, câțiva soldați sovietici ar fi încercat să ia Moaștele Cuvioasei Parascheva și să le ducă în Rusia. Însă, Cuvioasa nu s-a lăsat mișcată din orașul ei.