Iași, orașul studenției tale

Sharing is caring!

Elevii vor putea afla ce înseamnă viața de student în Iași în cadrul acțiunii ”Iași, orașul studenției tale. Porți deschise la universitățile ieșene”, care va avea loc în perioada 21-25 aprilie.

Fiecare dintre cele cinci universități își va desfășura propriile evenimente și prezentări, iar grupurile organizate de elevi care vor dori să viziteze centrul universitar ieșean în perioada 21 – 25 aprilie vor putea să circule gratuit prin Iași pe „Traseul universitar”.

La fiecare 70 – 90 de minute, din zona Gării vor pleca două autobuze colate cu identitatea vizuală a evenimentului, destinate exclusiv proiectului „Iași, orașul studenției tale”, care vor avea opriri în stații predefinite și semnalate corespunzător în apropierea fiecărei instituții de învățământ superior.

Autobuzele vor circula zilnic, începând cu ora 9:00, după un orar care să coincidă cu sosirea în gară a celor mai circulate rute feroviare care leagă Iașul de restul țării. „Traseul universitar” va fi unul circular, care pornește de la gară în două direcții, către Copou și către zona Tudor Vladimirescu, putând fi folosit astfel de către elevi ca pe un sistem „hop on / hop off”, ei având posibilitatea de a urca sau coborî la fiecare stație de pe traseu, în ambele direcții.

În fiecare stație, studenți voluntari ai celor cinci universități de stat din Iași îi vor îndruma pe elevi către sediile principale ale instituțiilor de învățământ superior. La gară va fi instalat un punct de informare, de unde vor porni toate grupurile de  elevi.

Tot aici aceștia vor primi o broșură care va conține informații despre universitățile din Iași, despre oportunitățile de cazare în campusuri, valorile burselor, cele mai importante obiective culturale ale Iașului, dar și de distracție, cât și cei mai importanți angajatori activi în capitala Moldovei. Totodată, la mijlocul broșurii aceștia vor putea găsi o hartă cu toate stațiile de pe „Traseul universitar”, sediile instituțiilor de învățământ superior, fiind marcate și principalele obiective culturale ale Iașului.

Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Iași, în colaborare cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” și Universitatea Națională de Arte „George Enescu”.

shares