Iasi | Masina furata din Portugalia depistata la Sculeni

sculeni

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere al Frontierei Sculeni au descoperit la controlul de frontieră un autoturism marca BMW 530D, care figurează în bazele de date ca fiind furat din Portugalia.

Ieri, în Punctul de Trecere al Frontierei Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, I.D., cu dublă cetățenie R. Moldova și Portugalia, în vârstă de 27 de ani,
conducând un autoturism marca BMW fabricat în 2003.

În baza profilului de risc existent la nivelul P.T.F. Sculeni cu privire la autovehiculele, s-a procedat la verificări suplimentare, în urma cărora s-a constatat că pentru autoturism există o alertă de furt, introdusă de autorităţile din Portugalia, în data de 24.04.2016.

Cu privire la aspectele constatate, I.D. a declarat că a achiziţionat autoturismul în sistem leasing, plătind suma de 212 euro pe lună, până la achitarea integrală a ratelor pentru autoturism. Bărbatul a mai adăugat că nu are cunoştinţă despre faptul că acesta ar fi fost căutat de autorităţi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  tăinuire, iar autoturismul în valoare de 19.000 de lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.