Iași | Mâine la Primărie, Conferință pentru Autostrada 8

foto_autostrada

Maine in cadrul Primariei Iasi are loc o conferinta dedicată proiectului construcției de autostrăzi în Moldova. Evenimentul poarta numele „Moldova, Conexiunea cu Europa, Conexiunea cu Lumea”. Acesta isi propune sa aduca impreuna societatea civila si autoritatile in incercarea de a dinamiza tot ceea ce s-a realizat pana in acest moment in ceea ce priveste Autostrada Unirii.

Proiectul Autostrăzii Unirii, așa cum a fost supranumită A8 Tg. Mureș – Iași – Ungheni, a fost aprobat printr-o lege în Parlament, acum o saptamana. Proiectul a trecut cu o majoritate covarsitoare, 97 de procente din deputati au acordat un vot „pentru”. A fost primul pas. Lupta pentru autostrada abia acum incepe.

Conferinta incepe maine la ora 11.00 in Sala Mare a Primariei Iasi si poate participa oricine este interesat de subiect.

Legea adoptată prevede ca autostrada va avea o lungime de 320 de km și va porni de la granița cu Republica Moldova, unde va începe cu un pod peste Prut. Autostrada va fi făcută din fonduri europene iar proiectul trebuie să demareze în 30 de zile de la promulgarea legii de către președinte. Si cum in jurul acestui subiect lucrurile sunt inca tulburi, conferinta de maine vine sa aseze pe hartie urmatoarele prioritati.

Conferinta care incepe maine la ora 11.00 la Primaria Iasi pleaca de la ideea majora ca infrastructura înseamnă mai mult decât kilometri de autostradă sau cale ferată. Înseamnă sincronizarea cu mersul lumii.