Iași – județul cu cel mai mare număr de note 10 obținute la examenul de Bacalaureat 2024, înainte de contestații

Ministerul Educației a publicat astăzi, 8 iulie, pe site-ul dedicat (http://bacalaureat.edu.ro/), rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2024.

Rezultatele au fost afișate atât pe pagina web menționată anterior, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

La nivelul județului Iași, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 80,85%, peste media națională (76,4%), comparabilă cu rata de promovare (înainte de contestații) a anului școlar 2022-2023 (80,83%). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 84,2%,iar pentru promoțiile anterioare 34,84%.

Au promovat 4167 de candidați, dintr-un total de 5154 de candidați prezenți.

3 candidați au obținut media 10, Iașiul fiind județul cu cele mai multe medii de 10 din țară. Elevii care au obținut media maximă, în acest an, provin de la Colegiul Național Iași (1), Colegiul Richard Wurmbrand (1), Liceul Teoretic „Varlaam Mitropolitul” Iași (1).

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

  • 24 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
  • 191 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 140 / Istorie – 51);
  • 215 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 8 iulie 2024, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 12 iulie.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții (cumulat):

  1. susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  2. susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  3. obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obținute la probele scrise).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *