Iași | Iohannis a deschis anul universitar 2018-2019

Iohannis

Astăzi a avut loc la Teatrul National din Iasi una dintre cele mai fastuoase deschideri de an universitar din ultimii ani care s-a desfasurat în prezența presedintelui Klaus Iohannis. Sala Mare a Nationalului s-a dovedit a fi prea mica pentru numarul mare de reprezentanți ai tuturor universităţilor de stat din Iași si pentru oficialitatile locale invitate.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a răspuns astazi unei invitaţii venite din partea Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, care a marcat şi împlinirea a 205 ani de când Gheorghe Asachi înfiinţa prima clasă de ingineri hotarnici cu predare în limba română. Rectorul TUIASI, prof.univ.dr.ing. Dan Cascaval, a tinut primul discurs si a facut apel la solidaritate si parteneriate solide.

Seful statului a tinut sa reaminteasca la Iasi de proiectul “Romania educata” si a subliniat ca , din pacate, România face paşi în spate în materie de inovare şi cercetare.

La evenimentul care a avut loc la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” au fost prezenţi membrii comunităţilor academice, profesori şi studenţi de la toate cele cinci universităţi de stat din Iaşi. Preşedintele a participat apoi, de la ora 13.00, la deschiderea anului universitar la Universitatea tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi.