Iași | Învăță să fii creativ! Școala de Vară la UAIC Iași

foto_studenti

Sunteti invitati să participe la un curs de creativitate organizat la începutul lunii iulie de Centrul de Studii Europene din cadrul Facultăţii de Drept de la Universitatea „Al.I. Cuza“.

Activităţile sunt destinate tuturor persoanelor interesate, condiţia minimă fiind ca cei care se înscriu să fie absolvenţi de liceu. „Învaţă să fii creativ!“ se va desfăşura în perioada 1-10 iulie, înscrierile urmând să se realizeze până pe data de 28 iunie.

Cursul se va desfăşura sub forma unei şcoli de vară, zilnic, în perioada menţionată, după un program stabilit ulterior centralizării opţiunilor exprimate în fişa de înscriere. La aceste activităţi vor putea participa maximum 50 de persoane, locurile fiind ocupate în ordinea înscrierii.

Echipa care va susţine aceste cursuri este formată din specialişti în Economie, Drept şi Psihologie, coordonatorii activităţii fiind dr. Sorin Mazilu, cercetător la Centrul de Studii Europene, şi lect.dr. Nicoleta Dominte, de la Facultatea de Drept. La finalul cursului, absolvenţii vor primi un Certificat Jean Monnet punctat cu 6 credite ECTS.

„Creativitatea este un concept ce câştigă tot mai multă popularitate, apărând frecvent nu doar în limbajul nostru uzual, dar fiind şi inclus în cercetări de anvergură, conduse de organizaţii internaţionale de prestigiu. De exemplu, Forumul Economic Mondial numără creativitatea printre cele trei competenţe cheie de top, alături de rezolvarea de probleme complexe şi gândirea critică, necesare pe piaţa forţei de muncă, în orizontul apropiat“, explică organizatorii.

Cei care doresc să se înscrie pot completa un formular online, iar la prima întâlnire, participanţii vor trebui să aducă o copie simplă după cartea de identitate şi una după ultima diplomă de absolvire.