Iasi | Iarna face victime pe șosele

accident 22

Ninsoarea densa, ceata si starea carosabilului au fost doar cativa dintre factorii care au dus astazi la mai multe accidente pe drumurile din Iasi sau din judet. Unul dintre accidente s-a soldat cu victime si s-a produs astazi pe drumul judetean 248 Iasi-Vaslui. A fost nevoie de o echipa de descarcerare pentru ca victimele sa poata fi salvate.

Accidentul s-a produs pe raza localitatii Curaturi, pe drumul judetean care leaga Iasul de Vaslui. Soferul, in varsta de 39 de ani, a scapat masina de sub control intr-un derapaj periculos iar masina s-a rasturnat intr-o rapa de pe celalalt sens.

Iarna a pus stăpânire pe toata tara. Dacă ești şofer şi vrei să circuli pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, nu pleca la drum fără anvelopele de iarnă. Şi asta pentru că riști să fii amendat de poliţie. Pe langa anvelope, soferii trebuie sa respecte si alte reguli importante in aceasta perioada.

Şoferii care nu-şi echipează maşinile cu anvelope de iarnă riscă amenzi cuprinse între 1.125 şi 2.500 de lei. În plus, lor li se vor reţine certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor. Conform Codului Rutier, şoferii sunt obligați să aibă mașinile echipate cu anvelope de iarnă de fiecare dată când conduc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. Este o măsura care trebuie respectată în funcție de condițiile meteo și nu doar într-o anumită perioadă a anului.