Iaşi | Grup de suport pentru pacienții oncologici

Institutul Regional de Oncologie organizeaza in fiecare miercuri un grup de suport multidisciplinar pentru pacienții diagnosticați cu cancer de colon și rect. Scopul principal al acestui proiect este să faciliteze dialogul și schimbul de experiență între pacienți, supraviețuitori ai cancerului de colon și rect și specialiștii în domeniu.

Obiectivul acestor intalniri este ca pacientii sa fie ajutati sa lupte cu boala , cu anxietatea sau cu epuizarea fizica si psihica si sa gestioneze mai bine impactul bolii. Echipa medicală ce va lua parte la sesiunile grupurilor este formată din medici specialist oncolog, un psiholog și un nutriționist.

Medicii vor răspunde tuturor întrebărilor pacienților, ajutându-i  să , în toate aspectele acesteia. Întâlnirile grupului vor avea loc în cadrul Institutul Regional de Oncologie Iași, de patru ori pe lună, în grupe separate pentru femei și bărbați. Intervalul de desfășurare a sesiunilor este 14:15 – 16:00, iar accesul este gratuit atât pentru pacienți cât și pentru aparținătorii acestora.

Cancerul colorectal este al doilea tip de cancer în Europa în ceea ce priveşte rata de mortalitate, fiind responsabil pentru aproximativ 230.000 de decese pe continentul nostru, în fiecare an. În România, 11.000 de pacienţi sunt diagnosticaţi anual cu această formă de cancer, în timp ce anual 6.300 dintre aceștia, pierd lupta cu boala.