Iasi | Grigore Leșe cântă pentru copiii cu autism

Grigore_Leșe

Concert caritabil GRIGORE LESE la Iasi

Asociaţia „Surâsul Albastru” pentru copiii cu autism invită ieșenii la un concert caritabil de Ziua Persoanelor cu Dizabilități, lunea viitoare, pe 3 decembrie, începând cu ora 18, la Palatul Culturii, Sala Henri Coandă.
Concertul „Un secol de DOR”, susținut de Grigore Leșe, organizat în Anul Centenar, își propune strângerea fondurilor necesare susținerii copiilor aflați în grija asociației prin continuarea programelor de terapie recuperatorie foarte necesară pentru micuții care manifestă tulburări din spectrul autist (TSA).

În deschiderea concertului, Ansamblul „Floralia” al Universității Naționale de Ară „George Enescu”, dirijat de conf. univ. dr. Irina-Zamfira Dănilă, va susține un recital. Seara se va încheia cu un recital de colinde, oferit de Corul Bărbătesc „Iosif Naniescu” al Facultății de Teologie „Dumitru Stăiloaie”, dirijat de lector preot Ionuț Gabriel Nastasă. Fondatoarea Asociatiei „Surasul Albastru” sustine ca e o bucurie ca Grigore Lese concerteaza anul acesta la Iasi.

Pe langa valoarea artistica, evenimentul are si un obiectiv de suflet -promovarea înţelegerii problemelor cu care se confruntă copiii cu autism şi familiile lor. Momentul este şi o ocazie pentru schimbarea atitudinii față de ei prin eliminarea barierelor în ceea ce privește integrarea lor în comunitatea ieşeană.

Pentru a schimba în bine destinele acestor copii e nevoie de sprijinul autorităților, instituțiilor și companiilor locale în vederea dezvoltării serviciilor sociale, educaționale.

Asociația „Surâsul Albastru“ este însoțitorul copiilor care se confruntă cu o tulburare din spectrul autist, în lunga încercare de a reclădi, din piese mici, un univers comun, din care noi toți facem parte. Lunea viitoare, 3 decembrie, de la ora 18.00, Grigore Lese vine la Iasi, la Palatul Culturii, iar noi ne putem implica simplu dar atat de generos.