Iaşi | DSP a primit o nouă tranşă de vaccin antigripal

foto_vaccin

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi au anunţat că medicilor de familie din judeţ sunt împărţite 35.800 de doze de vaccin antigripal. Purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu, a declarat că aceasta este a doua tranşă de vaccin antigripal care va fi utilizat pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Repartizarea a început încă de ieri, dozele sunt distribuite către spitale şi medicii de familie din judeţul Iaşi. Beneficiari sunt persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire. Mai precis, personalul medical, persoane cu vârste peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, gravide.

La începutul lunii octombrie, DSP Iaşi a primit 5.450 de doze de vaccin antigripal, reprezentând prima tranşă de vaccinuri. În primă etapă, dozele au fost distribuite pentru imunizarea personalului medico-sanitar.

La nivel naţional, in aceasta perioada, peste 70.000 de români au fost diagnosticaţi cu infecţii respiratorii acute, iar 5 oameni au contactat virusul gripal.