“IaȘi dansează” la Festival, în acest weekend

Casa de Cultura a Studentilor Iasi pregateste tabere studentesti, costume noi pentru Ansamblul Doina Carpatilor si un nou Festival de Dans . Toate acestea pentru studentii care isi doresc sa participe la cat mai multe activitati.

“Festivalul National de Tabere Studentesti a debutat si anul acesta cu 1032 de locuri. Invitam pe aceasta cale toti studentii integralisti sa participe la aceste tabere studentesti. Vor fi tabere alocate atat pe litoralul romanesc cat si la munte. De altfel au avut deja loc discutii cu operatori economici din Sinaia, Eforie Sud, Costinesti si Vama Veche. De altfel a avut loc si impartirea pe universitati a numarului de locuri. Cu alte cuvinte invitam fiecare student in parte sa aplice la acest Program de National de Tabere Studentesti, cu atat mai mult cu cat anul acesta am obtinut si o majorare a tarifului pentru cazare astfel ca speram ca toate conditiile de cazare sa fie mult mai bune.”, a declarat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultura a Studentilor Iasi.

O alta veste buna este ca s-a obtinut finantare pentru costumele populare ale ansamblului folcloric.

“Ansamblul Doina Carpatilor, un ansamblu de prestigiu pentru institutia pe care o conduc, pentru orasul nostru pentru ca activeaza in domeniul artistic de peset 55 de ani. E o mandrie pentru noi ca am reusit sa obtinem finantare pentru achizitionarea de costume pentru celelalte trei zone din tara”, a completat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultura a Studentilor Iasi.

Va fi o oportunitate pentru tinerii dansatori sa se intalneasca pe scena Gaudeamus a Casei de Cultura a Studentilor si sa-si dovedeasca  talentul.  Juriul va delibera , iar publicul se va bucura.

“Va fi un maraton al dansului, un pol important aici in Iasi pentru dans si vom avea invitati din tara. Va fi un Festival Concurs National, vom avea invitati din Brasov, Cluj, Ploiesti, Pitesti si respective cateva trupe din Iasi. Festivalul se va desfasura pe 8 sectiuni de dans. Vor fi mai multe genuri, streetdans, dans de character, show-review, dans contemporan, open, dans inedit. Astfel incat publicul iesean va putea vedea un spectacol foarte frumos si in acelasi timp profesionist.” a completat Adrian Stefan, Coordonator Festival IaSi Danseaza.