Iași | Criza locurilor din creșe a scos părinții în stradă

Astazi, mai multi parinti din Iasi au protestat in fata primariei impotriva criteriului de proximitate pentru inscrierea la crese. Oamenii sunt nemultumiti ca nu au reusit sa prinda un loc intr-o cresa de stat pentru copiii lor.

Parintii sunt suparati ca la doar cateva zile dupa ce s-au terminat inscrierile la crese pentru anul 2019-2020, conducerea Primariei Municipiului Iasi a schimbat modalitatea de departajare adaugand un nou criteriu – cel al proximitatii.

Oamenii s-au saturat de promisiuni, il acuza pe primar ca in ultimii ani nu a construit nicio cresa.

Parintii vor ca punctajele finale, ale dosarelor de inscriere, sa fie afisate pentru fiecare caz in parte.

Primarul Mihai Chirica a declarat astazi ca pentru urmatorul an situatia va ramane aproape neschimbata. Abia din 2020 se intrevede o schimbare in bine pentru cresterea numarului de locuri din cresele iesene. Oricum, toate dosarele vor fi reevaluate anul acesta.

Ținând cont de nemulțumirile exprimate de părinții care au protestat în fața Palatului Roznovanu, primarul Mihai Chirica a cerut reprezentanților Direcției Creșe să facă două tipuri de evaluări ale dosarelor, una în varianta inițială și una care include criteriul proximității. Compararea rezultatelor celor două evaluări, care trebuie finalizată săptămâna viitoare, va face posibilă identificarea unor cazuri speciale de părinți care, poate, au pierdut puncte pe fondul aplicării prea rigide a criteriului proximității. Astfel, în urma analizei va fi adoptată modalitatea de evaluare care satisface cele mai multe cereri și care este cea mai echitabilă. Totodată, edilul-șef a cerut reprezentanților Direcției Creșe să trateze cu maximă responsabilitate contestațiile depuse de părinții nemulțumiți și să corecteze de îndată eventualele erori de evaluare.