Iasi | Carduri pentru seniori, fara cozi la tonetele CTP

Mihai_Chirica

Pensionarii ieseni cu venituri mici vor călători gratuit cu mijloacele de transport în comun pe baza unor carduri care au cod QR. Acestea vor inlocui actualele abonamente iar seniorii nu vor mai sta la coada pentru validarea abonamentului.

„Incepand cu luna septembrie, lansam abonamentul unic pentru persoanele de varsta a treia. Se numeste SeniorIS, pentru a evita prezenta lor la validarea trimestriala, semestriala a abonamentului. Fiecare dintre beneficiari, pe baza de date pe care o comunica Directia de Asistenta Sociala, va primi acest card cu un cod QR unic care va fi activat sau dezactivat doar de Directia de Asistenta Sociala care are grija de ei, nu mai trebuie sa stea la toneta. Fiecare pensionar, beneficiar al unei gratuitati de transport, va avea acest card care este nominal, va avea nume si prenume si codul de identificare in sistemul electronic. „, a declarat Mihai Chirica, primar Iași.

Municipiul Iaşi are de mai mulţi ani un program pentru susţinerea gratuităţilor pentru transportul pensionarilor de peste 65 de ani şi care au venituri mai mici de 1.500 de lei. Cardurile SeniorIS vor începe să fie distribuite către zecile de mii de beneficiari după votarea unei hotărâri de Consiliu Local pentru aprobarea noului model de legitimație, precum și modalitatea de eliberare a acestora.