Iași, Capitală Istorică a României

Aseara, la Palatul Culturii, in prezenta presedintelui Klaus Iohannis, a avut loc ceremonia de inmanare a unei copii a  Decretului de promulgare a Legii prin care municipiul Iaşi este declarat capitală istorică. Evenimentul s-a desfăşurat cu o zi înaintea marcării a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Vizibil emotionat, primarul Mihai Chirica a vorbit despre reparatia morala pe care o aduce acest titlu orasului Iasi, orasul care a renuntat in anul 1859 la titlul de capitala in favoarea unei natiuni unite.

Presedintele Klaus Iohannis a tinut sa sublinieze importanta Iasului si a Moldovei in formarea statului modern.

Sala Voievozilor a fost plina ochi cu oficialitati locale sau judetene. Marii absenti au fost reprezentantii PSD Iasi. Acestia au anunţat inca de ieri dupa amiaza că nu participă la ceremonia de înmânare a titlului de Capitală Istorică a României municipiului reşedinţă de judeţ. Liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, a tinut sa sublinieze că iniţiativa legislativă privind conferirea acestui titlu aparţine social democraţilor. Potrivit acestuia, mai mulţi reprezentanţi ai Partidului Social Democrat Iaşi nu au fost invitaţi la ceremonie, motiv pentru care, în semn de solidaritate, nici un membru al formaţiunii politice de la Iaşi nu a fost prezent la manifestare.