Iași | Câmpul electromagnetic e sub control

ANCOM

Intensitatea câmpului electromagnetic este sub limitele impuse de legislația în vigoare. Reprezentantii ANCOM Iasi sustin ca masoara permanent nivelul câmpului electromagnetic din oras prin intermediul senzorilor ficși și mobili, în preajma spitalelor, a școlilor și în locuri aglomerate.

Rezultatele se încadrează fără excepţie în limitele legale și sunt puse la dispoziţia tuturor pe platforma online pe care Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglare in Comunicatii  a creat-o în acest scop. Senzorii de masurare au fost asezati in mai multe zone aglomerate din Iasi.

Senzorii funcționează permanent, transmițând măsurătorile către platforma www.monitor-emf.ro,  o dată la 24 de ore. Rezultatele acestor măsurători sunt puse la dispoziţia celor interesați pe platforma electronică, sub formă de hartă care oferă și detalii cu privire la locul, perioada și nivelul măsurat al intensității câmpului electromagnetic, nivel exprimat în valoare absolută, dar și în procente față de nivelurile reglementate maxim permise.